ישנו מבחר רחב של משטחי עבודה למטבח, המוכנים בשפת העם "שיש", על אף שכיום רובם כבר אינם מיוצרים משיש טבעי.
שיש פורצלן הוא אופציה שרבים בוחרים בה בגלל הנראות והיתרונות הרבים שבו.
מהו שיש פורצלן ואיך מתקינים אותו במטבח?
שיש פורצלן
שיש פורצלן הוא משטח סינטטי הנוצר מעיבוד בחום גבוה של מינרלים וחומרים נוספים. שיש פורצלן נפוץ מאוד במטבחים, מכיוון שאופן הייצור שלו והחומרים שבו מקנים לו תכונות החשובות לכל מטבח. לפורצלן עמידות גבוהה מאוד לטמפרטורות גבוהות, והוא חזק במיוחד בפני שריטות כך שתוכלו אפילו לחתוך מזון ישירות עליו מבלי להזיק למשטח. יתרונות נוספים של משטח הפורצלן הוא שהוא אינו סופח כתמים, והתחזוקה שלו פשוטה במיוחד כיוון שניתן לנקות אותו במגוון חומרי ניקוי.
האם שיש פורצלן יתאים למטבח שלכם?
שיש פורצלן למטבח מיוצר במגוון רחב של סגנונות וצבעים, כך שכל אחד יכול למצוא את הדגם המתאים למטבח האישי שלו. הפרמטר שכן תצטרכו לקחת בחשבון – הוא המחיר. משטחים אלו יקרים מעט לעומת משטחי עבודה אחרים, לאור ההתאמה הגבוהה שלו למטבח והנראות היוקרתית שלו. מחיר שיש הפורצלן משתנה בהתאם ליצרן, מכיוון שמדובר במשטחים מעובדים כל חברה מייצרת אותם מעט שונה. זו גם הסיבה שרצוי לרכוש את השיש מחברה אמינה על מנת שתוכלו להיות בטוחים שרכשתם שיש איכותי.
איך מתקינים את השיש?
שלב ראשון – חיתוך השיש
כאשר אנו רוכשים משטחי שיש למטבח, אנו רוכשים אותם כמשטחים בגדלים קבועים. כל סוג משטח, בהתאם לחברה ממנה רכשתם, משווק בגודל שונה. על מתקין השיש שלכם להתאים את המשטח למטבח שלכם. מתקין שיש מקצועי יבצע את החלק הזה בחוכמה, וינצל את מירב המשטח. שלב זה הוא שלב קריטי משתי סיבות: האחת היא ששלב החיתוך צריך להתבצע בצורה מושלמת, ובגימור מקצועי. הסיבה השנייה היא שמחיר השיש שלכם יעלה ככל שתצטרכו יותר משטחי שיש, לכן ניצול נכון של המשטחים יחסוך לכם כסף.
שלב שני – מדביקים
לאחר שנלקחו מידות והשיש נחתך, צריך להדביק את השיש. משטחי השיש מודבקים באמצעות חומרי הדבקה ייעודיים. איכות חומרי ההדבקה יכולה להשפיע על התוצאה שתקבלו, מכיוון ששלב זה משפיע על מפלס אחיד של השיש וחוזקו. איכות עבודתו של המתקין באה לידי ביטוי גם בשלב זה – עבודה מקצועית תביא לשיש יציב ועמיד.
לסיכום
בחירת שיש למטבח שלכם מבין המגוון הרחב נעשית לפי התקציב והצרכים שלכם. כיום קיימים תחליפים איכותיים מאוד לשיש טבעי, העמידים בפני חום ושריטות, ואחד מהם הוא שיש פורצלן. שיש הפורצלן הינו משטח עבודה למטבח המיוצר על ידי חברות שונות, ולכן חשוב מאוד לרכוש אותו דרך חברה מקצועית ומוכרת, המייצרת משטחים ברמה גבוהה. את שיש הפורצלן מדביקים בשני שלבים: בשלב הראשון חותכים את המשטחים בהתאם למידות המטבח שלנו, ולאחר מכן מדביקים אותו בצורה מדויקת באמצעות חומרי הדבקה מיוחדים. זכרו, רמת התוצאה של המטבח שלכם תלויה באיכות ההתקנה, לכן הזמינו מתקין מקצועי.