איך מתחילים הליך גירושים

הליך גירושים הוא הליך לא פשוט שדורש משני בני הזוג לעסוק בנושאים שלא בהכרח חשבו שאי פעם יצטרכו לעסוק בהם. הנה מה שצריך לדעת על פתיחת הליך גירושים ומה כולל התהליך לצד עלויות.

 

כיצד מתחיל הליך גירושים?

ההליך מתחיל כבר מהרגע שבו אחד הצדדים חושב כי הוא מעוניין לסיים את מערכת הנישואים. רגע לפני הפנייה לבן/ת הזוג וההודעה לו/ה, מומלץ לפנות לעו"ד שעוסק בדיני המשפחה, כיוון שמדובר בייעוץ והליך רגיש למדי ועניינים רבים עומדים על הפרק כמו ילדים, רכוש משותף ועוד. פעמים רבות על אף שבני הזוג בטוחים כי הם מכירים אחת את השני באופן מלא וכי ניתן לבצע את התהליך בצורה בוגרת, רגשות שליליים מתערבים והופכים את התהליך לקשה, מסורבל וכואב.

 

היכן פותחים תיק גירושין?

אחרי הפנייה לעורך הדין תיעשה פתיחת תיק גירושין בבית דין רבני או בבית המשפט לענייני משפחה. כדי לדעת היכן כדאי לפתוח את התיק, יש כמובן להתייעץ עם עורך הדין, כיוון שהנסיבות משתנות בין מקרה למקרה. באופן כללי, בית הדין הרבני יפעל על פי הלכה כשפסיקותיו נסמכות על דין דתי ודין אזרחי. בית המשפט לענייני משפחה מבצע הליכים בצורה מעט שונה והוא פתוח יותר לתקדימים והלכות חדשות בקרב הדין האזרחי.

 

כמה עולה לכם להתגרש?

עלויות הגירושין ידועות מראש אך הן יכולות להשתנות ולהתעדכן מעת לעת. במידה ובן/ת הזוג שמעוניינים להתגרש חסרי כיס מסיבות שונות, הם יכולים להגיש בקשת פטור מאגרה בעת התביעה. בבקשה זו יש לצרף מסמכים שמציגים את המצב הכלכלי, כאשר במקרי גירושין בהסכמה, העלויות אינן גבוהות ויש אפשרות להגיש בקשה מוסכמת בבית הדין הרבני, לצד הסכם גירושין כולל, מה שימנע הליך של יישוב סכסוך. גירושין שאינם בהסכמה מכילים אגרות גבוהות יותר עקב הצורך בחלוקת רכוש, עיקולים ועוד. מדובר בהבדל של בין מאות שקלים לאלפי שקלים.

 

מה קורה כשיש ילדים משותפים בתמונה?

במצב בו יש ילדים משותפים, התהליך הופך למסובך יותר ולעתים קשה יותר בפן הרגשי. משמורת ילדים טומנת בתוכה את רצון הילדים להיות עם אחד ההורים, דיון סביב קרבת הילד לכל הורה והרצון של כל הורה להיות שותף בחיי הילד וליטול חלק בחייו.

לרוב, ההליך קובע משמורת ואחריות על אחד ההורים אך כמובן שניתן לפעול למען משמורת משותפת. במידה והמשמורת ניתנת לאחד ההורים, ניתן לקבוע "הסכמי ראייה" בהם ההורה השני יכול לראות את הילד בימים מסוימים שנקבעים לפי ההסכם או פסק הדין.

 

חשיבות פנייה לגישור

כשמגיעים לתביעה בבית משפט או בפסק רבנות, שיקול הדעת וההחלטה הסופית ניתנת לשופט חיצוני שלא מכיר את הסיפור המלא של בני הזוג אלא לפי מה שנראה במשפט. לכן, ההמלצה הגורפת בכלל המקרים היא לפנות להליך גישור, בו בני הזוג הם אלו שיכתיבו את הטון, משך הפגישה והנושאים בהם ירצו לדון.גירושים

נווטו במאמר לפי נושאים