בטון מוחלק

החלקת בטון היא אחת הפעולות המהותיות הנעשות כיום במטרה ליצור את המשטח המושלם. זהו גם תחום רחב בכל קנה מידה, כאשר יש דרכים שונות לבצע את ההחלקה – כולל מספר שיטות שנחשבות למומלצות במיוחד.

אז מדוע בכלל חשוב לבצע החלקת בטון? מהן השיטות האידיאליות? ואיך עושים את זה נכון? המאמר הנוכחי יספק לכם את התשובות לשאלות אלה ואחרות

 

קווים לדמותו של הבטון המוחלק

בטון מוחלק, ברמת ההגדרה הבסיסית והפשטנית ביותר, הוא בטון שעבר תהליך החלקה – לרוב לאחר היציקה שלו בשטח ולפני שהוא מתייבש לחלוטין. מבחינה מעשית מדובר כאן על צורה חדשנית של ריצוף, שהפכה בשנים האחרונות לאחד הטרנדים המשמעותיים ביותר בתחום העיצוב והבנייה.

להחלקה הזו של הבטון יש מספר מטרות. ראשית, היא באה ליצור מראה אחיד של המשטח, מבחינת הגובה, העובי והצורה. עובדה זו תורמת מן הסתם למראה הויזואלי של הבטון, שללא ההחלקה הופך למרשים הרבה פחות. הבטון המוחלק יוצר כאן למעשה מקשה אחת, וזאת להבדיל מהאלטרנטיבה של הצמדת חלקים נפרדים לכדי שלם אחד.

החלקת בטון משפרת גם את עמידות הבטון. זה ידוע שבטון הוא אחד החומרים החזקים ביותר שיש, אבל ההחלקה מאפשרת לקחת את זה מספר צעדים קדימה. בטון מוחלק מונע סדיקה, שעלולה להתרחש לאחר ההתייבשות הראשונה של הבטון ובכך לפגוע במראה שלו ובעמידות שלו גם יחד.

הבטון עמיד בתנאים שונים של הסביבה וגם בלחצים, מה שמסביר במידה לא מבוטלת מדוע הוא מתאים הן בחללים פנימיים והן בחללים חיצוניים. ניתן למצוא בטון מוחלק בכמויות מסחריות הבתים פרטיים, מבנים ציבוריים, משרדים, מפעלים, אולמות תצוגה וכן הלאה.

עוד מעלה חשובה של החלקת הבטון נוגעת לגימור שהיא יוצרת על גבי המשטח, שנחשב למרשים בכל קנה מידה. אפשר לבחור בגוונים שונים או אפילו בטקסטורות ייחודיות, כשלא פעם מדובר באומנות של ממש (בייחוד אם מבצעים לצד ההחלקה גם פעולות דוגמת הטבעת בטון).

בהקשר הזה יש להדגיש שפעמים רבות ההחלקה נעשית בד בבד עם מריחה של שכבה נוספת – ציפוי אפוקסי או שכבת סילר – שבין היתר מדגישה את גוון הבטון. שוב, המטרה כאן היא לשלב היטב בין האסתטיקה לפרקטיקה, כפי שאנחנו מצפים מפריטי הבטון שמקיפים אותנו בכל עת.

 

כך יוצרים את הבטון המוחלק המושלם

החלקת בטון הכניסה לתמונה בשנים האחרונות את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר שיש בתחום, שמשפרת הן את העמידות והן את המראה של הבטון. החלקת בטון בהליקופטר למשל היא המילה האחרונה בתחום, כשבאמצעותה ניתן לבצע החלקה ללא דופי גם של שטחים גדולים.

העיקרון כאן הוא שלאחר יציקת הבטון, עוברים עליו עם מכשיר מיוחד, שקרוי כך מכיוון שהלהבים שלו מזכירים את אלה של המסוק. ההחלקה באמצעות ההליקופטר מקלה מאד על יצירת המראה האחיד, וגם האסתטי – יש להדגיש בהקשר הזה שבשלב ההחלקה ניתן להחדיר פיגמנטים של צבע לרצפה, ובכך להעניק לה את הגוונים שמצפים להם.

  1. אז איך מתחילים? פשוט מאד. הצעד הראשון שלכם צריך להיות פנייה לחברה מקצועית הפועלת בשדה המשחק. יש לראות מהם הפתרונות שהיא מספקת עבור הבטון המוחלק, כשרצוי לבחור בחברה שמציעה כמה שיותר דברים: החל מתכנון העבודה, דרך היציקה ועד לעבודות הגימור דוגמת ההחלקה או יצירת הציפוי.
  2. מומלץ להעדיף חברות מנוסות יחסית, שיוכלו בדרך כלל לספק פתרונות לכמה שיותר מצבים. כחלק מהבחירה רצוי לרצות דוגמאות לעבודות קודמות שהייתה אחראית להן אותה חברה. גם מי שאינו מגדיר את עצמו מומחה לתחום עשוי ללמוד לא מעט דברים על הסגנון והרמה המקצועית של החברה דרך העבודות האלה.

 

בטון מוחלק

נווטו במאמר לפי נושאים