מהו ריצוף בטון אדריכלי ומתי כדאי להשתמש בו?

עולם העיצוב תופס בשנים האחרונות נישות חדשות ומאפשר לנו להנות ממגוון פתרונות יצירתיים וחדשים שמתאימים לכל מקום כמו בבית, במשרד או באולם. בטון אדריכלי היא שיטה פופולארית מאד לאחרונה לצורכי ריצוף החלל. מה שהופך אותו לפופולארי במיוחד הוא המראה המיוחד שלו שנותן אווירה תעשייתית בזכות גווני הבטון. כיום יותר ויותר בתים משמשים בשיטה זאת לעיצוב החלל.

 

מה זה בטון אדריכלי בעצם?

שאנו מדברים על בטון אדריכלי אנו בעצם מדברים על שכבת בטון שאינה מצופת באריחים. ישנם שני סוגים של עובי המתאים לרצפות כאלה: הראשון הוא בין 2-10 מ"מ והשני יהיה בין 7-15 ס"מ. מה השוני ביניהם? הבטון הדק יותר יהיה מתאים לחללים שבהם יש ריצוף קיים והשכבה הזאת תהווה רק את השכבה העליונה. לעומת הבטון העבה שיהיה מתאים לבית שאין בכלל ריצוף קיים ולכן דרושה שכבה עבה.

 

איפה נראה את שיטת העיצוב הזאת?

הבטון האדריכלי, כיום משמש לא מעט מעצבת פנים לבית ולאדריכלים לצורכי עיצוב פנים לבית או עיצוב פנים למשרדים ומקומות ציבוריים. מראה זה של רצפת בטון תורם הרבה לאווירה בחלל ויוצר מראה תעשייתי וקלאסי. בעבר, רוב רצפות הבטון היו נעשות מחוץ לחלל הבית שלנו. אך כיום, יותר ויותר אדריכלים ואנשים פרטיים בוחרים בו כריצוף הבית שלהם.

 

לחובבי המראה התעשייתי הקלאסי

אלו המתחברים למראה התעשייתי הבחירה המושלמת עבורם תהיה הבטון האדריכלי. משום שבטון אדריכלי נותן מראה פחות מוקפד ומלוטש מה שנותן את האווירה התעשייתית. מגוון יתרונות ישנם לבטון: הוא חזק המיוחד, הוא בעל עמידות גבוהה ומגיע במגוון צבעים וגוונים. לעומת פתרונות הריצוף השונים, הוא לא עדין ולכן אינו נשחק בקלות וסיכוייו להיפגע או להיהרס בפרק זמן קצת נמוכים, לעומת פתרונות אחרים.

כמו שיש היתרונות גם ישנם חסרונות, וחשוב לדעת אותם לפני שבוחרים בבטון האדריכלי. עלויות הבטון הינם גבוהות יחסית, ובמהלך השנים עלולים להיווצר חריצים בבטון.

 

איפה מתאים לשים בטון אדריכלי?

שיטת עיצוב זאת מתאימה לבתים מודרניים. בנוסף, מי שמעוניין ליצור קו עיצובי חלק, נקי ופרופורציונאלי ייהנה מהבטון כריצוף בחלל ביתו. ניתן לשלב עם מראה הבטון גם חומרים כמו ברזל ומתכת מה שיוסיף למראה התעשייתי. רצפת הבטון אינה מפונקת ולא דורשת מאיתנו דרכי ניקוי ספציפיות וללא דרישה בחומרי ניקוי מיוחדים.

 

חשוב לדעת

במקרה של תקלות תת רצפתיות כמו אינסטלציה או רטיבות או במקרים שאנו מעוניינים בשיפוץ, על בעל המקצוע יהיה לפרק את הרצפה ולתקן. לאחר מכן יהיה ניתן לראות את האזור עליו עבדו. לכן, למי שמעוניין בבטון אדריכלי נמליץ לא להשתמש בו באזורים בעלי רטיבות גבוה כמו חדרי אמבטיה ולקחת בחשבון שמשהו כזה עלול לקרות.

 

לסיכום

אם ברצונכם לשפץ את הבית והייתם מעוניינים לצפות בדוגמאות או להיעזר בעזרתה של מעצבת פנים תוכלו לצפות באתר של האדריכלית אסתי איפרגן ולהנות ממגוון רחב של דוגמאות.

רצפה משובצת

 

נווטו במאמר לפי נושאים